Eindelijk rodelen! Met kinderen op pad in het Fotschertal…

Bijgewerkt op 03.02.2015ChristinaChristina

Drie, twee, één…. af!

“Waar zijn mijn handschoenen?” Waar heb ik ze aan het eind van de winter ook alweer opgeborgen? Ik moet er even goed over nadenken. De laatste rodelparty is alweer een tijdje geleden. Mijn dochter Mia is blij. Eindelijk weer sneeuw. Ik ben eerder een zomer-mens als ik eerlijk ben. Maar bij een helderblauwe hemel met zon wil zelfs ik de besneeuwde natuur in. Onze bestemming: Fotsch in Sellrain, een van de weinige rodelbanen die al vroeg in het seizoen perfect is geprepareerd.

Winterwonderland

Mia kan amper wachten tot het zover is. Al na 10 minuten komt de aloude vraag: “Zijn we er al bijna?” Nu biedt alleen een leuk verhaaltje uitkomst. Een geïmproviseerd en zelf verzonnen verhaal werkt meestal het beste. Terwijl ik mijn fantasie de vrije loop laat en Mia nieuwsgierig luistert, geniet ik van de frisse berglucht. De glinsterende poedersneeuw in de zon, de ijspegels in de waterloop naast het pad, de struiken die bedekt zijn met hoopjes sneeuw: kortom een uniek winterwonderland. Mia kan zich niet beheersen, pakt een handvol sneeuw en stopt hem in haar mond. Voordat ik haar vermaan om dat niet te doen, moet ik lachen. Heb ik dat toen ik klein was niet ook altijd gedaan…?

Leuk restaurant

Na ongeveer een uur en twee verhalen bereiken we het Alpengasthaus Bergheim. Een kinderschnitzel is de perfecte beloning voor Mia. Het restaurant is best gezellig, het eten is lekker en de prijzen zijn OK. Lang vertoeven wij hier echter niet, want Mia kan amper wachten tot we aan de afdaling beginnen. De rodelbaan is zeer goed geprepareerd, het rodelen is hartstikke leuk en dan neem je op de koop toe dat je ook wel eens moet uitwijken naar een rodelbaan verder van ‘huis’. In Fotsch in Sellrain zijn de omstandigheden nu al (begin december) ideaal, met name voor kinderen. Het is daarom ook niet gek dat het hier op een mooie zondag druk is. “Gaan we morgen weer?” was Mia’s antwoord op de vraag of ze het leuk vond. Als dat geen positief antwoord is..!

Alle informatie vind je op www.visittirol.nl/rodelen.

Rodelen in het Fotschertal, Sellrain
Christina

Ze is veel op pad (natuurlijk met haar gezin, wat dachten jullie :) ) en doet graag verslag over leuke evenementen en uitstapjes voor gezinnen.

Over de auteur »

Geen reacties

Omhoog
omlaag