Ik ga op wintersportvakantie en neem mee…?

------
Mirte

Zoekt non-stop het actieve, winterse leven op daar waar de sneeuw... Over de auteur

Zodra de bladeren van de bomen vallen, de wind je kippenvel geeft en de temperatuur te laag is voor je zomerjas, sluip ik met enige regelmaat de zolder op. Ik hoor de balken kraken, terwijl de muizen zich verstoppen, als ik tussen de tassen gelabeld met ‘wintersport’ begin te neuzen. Het is onderdeel van een soort ritueel, een ritueel dat bij de voorbereiding van een wintersportvakantie hoort.

De regen tikt op het dakraam wanneer ik de eerste tas openrits. Een ietwat muffe wasmiddellucht komt me tegemoet, desondanks voel ik me meteen weer op en top wintersporter. Wat verlang ik toch naar het moment waarop ik in de auto kan stappen, op weg naar het prachtige berglandschap! Jammer genoeg gaat dat ook meestal gepaard met een zeurend stemmetje dat zegt: ‘Je bent wat vergeten.’

 

Dit jaar besluit ik het anders aan te pakken, want zeurende stemmetjes is het laatste waar je zin in hebt als je op vakantie gaat. Vanaf nu ga ik alles wat ik nodig heb, of wat gewoon heel erg praktisch is, inventariseren en opschrijven. Bovendien wil ook eens een duidelijk overzicht hebben van alle voorbereidende zaken, zoals het oliepeil van de auto checken, mijn ski’s vooraf waxen en de jassen impregneren.

Ik wil een checklist die ik op mijn prikbord kan hangen, een die ik ouderwets kan afvinken. Dan ben ik in ieder geval goed voorbereid op vakantie!

Dus, ik ga op reis en check of neem mee:

1. Vóór vertrek…

2. Reisdocumenten

3. Auto

4. (Après-ski)Kleding

5a. Ski- of Snowboarduitrusting

5b. Optioneel

5c. Ga je offpiste of tourskieën?

6. Gezondheid

7. Overige

Slaap je in een appartementje?
Soms ontbreken de volgende zaken:

8. Praktisch

Winter

Geen reacties