Recept: rode bieten knödel, een bijzonder alternatief voor de spinazie knödel

------

Sinds kort staat er iedere week een krat met verse biologische groenten uit de regio voor onze deur. Het is heerlijk, maar eerlijk gezegd ook best lastig: er zitten zoveel verschillende soorten groenten bij die ik gewoonweg niet ken of waarvan ik niet weet hoe ik ze moet bereiden. Hierdoor voel ik mij op sommige dagen, werkelijk waar, uitgedaagd door de groenten. Wat zal ik bijvoorbeeld maken met deze rode bieten?

Ooit heb ik geschreven dat één ding altijd mogelijk is om te maken: knödel. En een knödel van rode bieten ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar is ook een culinair hoogtepunt. Bovendien barsten rode bieten van mineralen en vitaminen, erg gezond dus! Klein nadeel: jongens zijn vaak niet dol op de kleur roze. Hier moet dan ook rekening mee worden gehouden en vereist enige creativiteit bij de benaming van het gerecht (ik heb het geprobeerd, maar helaas, prinsessenknödel ging er niet in).

Ingrediënten voor rode bieten knödels (+/- vier personen)

Bereiding

De bereiding van de rode bieten hangt af van hoe hard je de knödel wilt hebben: zacht of al dente. Wanneer de knödel moet smelten in de mond is het nodig om de rode bieten (met wat water) te pureren, wanneer de knödel al dente mag zijn, is het voldoende om de bieten te raspen. Wie beschikt over een krachtige blender of keukenmachine hoeft de rode bieten van te voren niet te koken.

Maaaaaaahlzeit (c) Tirol Werbung-Julia König

Eten & drinken

Geen reacties