De passie van Bernhard Neumann

Bijgewerkt op 20.07.2017Caroline VlietstraCaroline Vlietstra
Portrait Bernhard Neumann

Vier personen met vier totaal verschillende beroepen en vier verschillende levensverhalen. Maar één ding hebben ze alle vier gemeen; ze zijn gek van Tirol en hebben allemaal een passie. Een waard, een berggids, een agrarisch econoom en manager en een product- en interieurontwerpster. Ze gooien hun ziel en zaligheid in de zaken waarvan ze houden. Vandaag vertellen we het verhaal van Bernhard Neumann. Een gids in hart en nieren en een echte buitenman.

Zillertal Olperer

Berggids Bernhard Neumann

Een oorverdovende knal. Berggids Bernhard Neumann blijft staan. Hij is op weg naar de top van de 3.476 meter hoge Olperer in het achterste deel van het Zillertal. Bernhard wijst op een toren van gletsjerijs die zich op de zuidflank van de berg in het dal stort. Een schouwspel van de natuur dat zelfs hij maar zelden ziet. En dat terwijl hij toch zeker wel honderd keer op de Olperer is geweest! De eerste keer was dat als tiener. Op zijn twintigste, tijdens de winter, stak Bernhard de Olperer over, vanuit het noorden in zuidelijke richting. Hijzelf met ski’s aan zijn rugzak, zijn vrienden namen hun snowboards mee. Niet alle jongens hadden evenveel alpinistische ervaring, wat deze onderneming niet bepaald eenvoudig maakte. Bernhard: “Deze tocht op de Olperer was een van de redenen dat ik de opleiding tot berggids ben gaan doen.” Inmiddels leidt deze gids in hart en nieren zelf jonge berggidsen op.

De zomer van 2017 wordt voor hem overigens bijzonder, dan viert een oude bekende zijn verjaardag: het is dan precies 150 jaar geleden dat de Olperer voor het eerst werd beklommen.

Waar loopt Bernhard Neumann warm voor?

Bernhard Neumann loopt warm voor hoge bergen, wij lopen bovendien warm voor het veelzijdige aanbod in de bergzomer in Tirol: van sportieve activiteiten en natuurbelevenissen tot familieavonturen en traditionele feesten. Kom erachter waar u warm voor loopt op: www.visittirol.nl

in der Pause bleibt Zeit für Fragen und Infos von Bernhard

Caroline Vlietstra

Caroline woont in het platste land van Europa – zelfs onder de zeespiegel – maar deze Nederlandse is eigenlijk een geboren berggeit. Ze is verliefd op Oostenrijk, met name Tirol, en is hier dan ook zoveel mogelijk te vinden; zomer en winter. Man en zoon sleept deze Heidi mee de bergen in om zelfs de zomervakantie op gletsjers door te brengen.

Over de auteur »

Geen reacties

Omhoog
omlaag