De passie van Therese Fiegl

08.09.2017Caroline VlietstraCaroline Vlietstra
Tiroler Edles © Dominik Gigler

Vier personen met vier totaal verschillende beroepen en vier verschillende levensverhalen. Maar één ding hebben ze alle vier gemeen; ze zijn gek van Tirol en hebben allemaal een passie. Een waard, een berggids, een agrarisch econoom en manager en een product- en interieurontwerpster. Ze gooien hun ziel en zaligheid in de zaken waarvan ze houden. Vandaag vertellen we het verhaal van Therese Fiegl, bevlogen agrarisch econome en manager.

Zakenvrouw Therese Fiegl

© Dominik Gigler

De elegante Therese Fiegl weet precies wat ze wil. Ze kan vol overgave vertellen over de complexe geschiedenis van een krop sla zonder daarbij op enig moment het overzicht te verliezen. Dat lukt Therese allemaal omdat het bundelen van andermans krachten, het verbinden van mensen en hun vaardigheden misschien wel haar grootste kracht is. Zo ontwikkelde zij in de loop der jaren al veel succesvolle projecten: van de geliefde ‘boerenkrat’ die wekelijks regionale producten aan Tiroolse huishoudens levert tot chocolade en zeep die gemaakt worden van de melk van een Tiroler koeienras. In 2015 opende zij in de oude binnenstad van Innsbruck zelfs een eigen winkel: Tiroler Edles. Daar verkoopt ze niet alleen de door haar ontwikkelde merken, maar ook veel andere bijzondere producten die in haar filosofie passen: het beste is voor haar nog maar net goed genoeg. De visie van Therese: Mensen kunnen compromissen sluiten, maar nooit wat betreft de kwaliteit.

Therese Fiegl © Dominik Gigler

Waar loopt Therese Fiegl warm voor?

Therese Fiegl loopt warm voor duurzame product- en marktontwikkelingen, wij lopen bovendien warm voor het veelzijdige aanbod in de bergzomer in Tirol: van sportieve activiteiten en natuurbelevenissen tot familieavonturen en traditionele feesten. Kom erachter waar jij warm voor loopt op: www.visittirol.nl

© Dominik Gigler

Caroline Vlietstra

Caroline woont in het platste land van Europa – zelfs onder de zeespiegel – maar deze Nederlandse is eigenlijk een geboren berggeit. Ze is verliefd op Oostenrijk, met name Tirol, en is hier dan ook zoveel mogelijk te vinden; zomer en winter. Man en zoon sleept deze Heidi mee de bergen in om zelfs de zomervakantie op gletsjers door te brengen.

Over de auteur »

Geen reacties

Omhoog
omlaag