Tirol on the Road 2019, een mooi avontuur

28.05.2019Caroline VlietstraCaroline Vlietstra
Een heerlijke dag om mensen te enthousiasmeren over en zomervakantie in Tirol.

Heb je hem zien rijden? Ons prachtig, oude Volkswagenbusje met de Achensee op de zijkant? Ook dit jaar reed onze Tirol on the Road bus ter promotie weer door Europa. Tijdens de trip door België en Nederland was ik van de partij. Samen met de jongens van de firma Cheeesebox, de partij die verantwoordelijk was voor het nemen van de foto’s in de bus, deden we heel wat mooie steden aan. Hoeveel mensen we tijdens onze trip gesproken hebben, is onmogelijk vast te stellen. Maar een ding weet ik zeker; onze actie viel weer in goede aarde.

Vanuit de garage in Brussel reed ons oude Volkswagen T2 busje met een gemoedelijke vaartje van 70 km per uur naar onze eerste staanplaats: de badplaats Knokke. Volop zon, warm en veel badgasten; betere omstandigheden om over een zomervakantie in Tirol te praten kan je je niet wensen.

Onze eerste dag Tirol on the Road, een heerlijke, zonnige Eerste Paasdag.

Onze eerste dag van de tour Tirol on the Road, een heerlijke, zonnige Eerste Paasdag.

En we hadden ook dit jaar weer veel bezoekers. De mensen namen massaal plaats in ons busje met greenscreen en lieten een foto van zichzelf maken. Het groene bankje en wand veranderde op de foto in de Tiroolse bergen. De polaroid werd als cadeautje meegegeven, als kaart of als button voor op de koelkast. Wie aan het einde van de fotosessie een emailadres opgaf, maakte ook nog eens kans op een week vakantie in een 4-sterrenhotel naar, hoe kan het ook anders, Tirol.

In de bus kunnen mensen kiezen: de Achensee op de achtergrond of het Zillertal.

In de bus kunnen mensen kiezen: verandert onze greenscreen in de Achensee of in het Zillertal.

Na Knokke reisden we af naar Brugge, Hasselt, Gent en Antwerpen. Overal waar onze bus stond, kregen we leuke reacties. Mensen vertelden ons enthousiast waar ze al op vakantie waren geweest en waar ze nog heen wilden. Vakantiefoto’s in Tirol werden ons op de smartphone getoond, verhalen gedeeld. Ook dit jaar werd ons duidelijk hoeveel mensen van Tirol houden en hoe onze actie in de smaak viel. Ons busje werd zelf vergezeld door een heuze muzikant!

Sander Di Monaco kwam een nummertje voor ons spelen.

Sander Di Monaco kwam een nummertje voor ons spelen.

Hoogtepunt van onze Tirol on the Road tour dit jaar was ons bezoek aan Antwerpen Proeft, 1, 3, 4 en 5 mei. Antwerpen Proeft is een culinair festival waar smulpapen van heide en verre heenkomen om te genieten van al het goede des levens. Bourgondiërs pur sang. Duvels, champagne en de lekkerste wijnen werden gedronken bij, ter plekke klaargemaakte, heerlijke, verse hapjes.

De dames van de heerlijke gezonde Poké Poké Bowls.

Heerlijke delicatessen uit Italië.

Tussen al deze mooie stands en kleine foodtrucks was Tirol prominent aanwezig. Samen met de grote truck van het Zillertal, trokken we een hoop nieuwschierige mensen. Voor een heerlijke kaiserschmarrn en Käsespätzle konden onze bezoekers terecht bij onze buren, de Zillertaltruck. Voor een mooie button of foto kwamen de gasten bij ons. Onder het smikkelen en maken van de foto gaven we maar al  te graag informatie weg.

Samen met de truck van het Zillertal trokken we op het culinair festival 'Antwerpen Proeft' een hoop bezoekers.

Samen met de truck van het Zillertal trokken we op het culinair festival ‘Antwerpen Proeft’ een hoop bezoekers.

Ook dit jaar kwamen weer een hoop bezoekers met kinderen langs. Deze mensen vertelden we over de leuke speelterreinen  in de bergen. Bijvoorbeeld over het avonturenpark Serfaus-Fiss-Ladis, het land van Murmli en Berta. Natuurlijk wilden onze bezoekers ook weten waar ze een leuke overnacht konden boeken. Sommigen wilden kamperen, andere bezoekers wilden iets aparts. Die vertelden we over onze bijzondere onderkomens; de bio- en wellnesshotels of de vakanties op de boerderij. Ook de wandelaars wisten onze bus te vinden. De meeste van hun hadden al heel wat huttentochten in de benen, maar stonden te popelen om een nieuw avontuur tegenmoet te gaan. Ik vertelde ze over mijn eigen ervaringen en de prachtige Peter Habeler runde, een tocht door de Zillertaler Alpen.

Lachen in de camera

Wat de mensen het leukst aan onze bus vonden? Dat waren de foto’s die ze direct meekregen. Het leek alsof ons publiek voor heel eventjes in de bergen vertoefden. Uiteraard heeft deze foto ondertussen een mooi plaatje in huis gekregen zodat onze bezoekers dagelijks terugdenken aan dat ‘Love Tirol’ momentje. Wie de gelukkige winnaar is van een week in een 4-sterrenhotel? Dat blijft nog even spannend. Maar we wensen onze bezoekers alvast een hele fijne vakantie.

 

Caroline Vlietstra

Caroline woont in het platste land van Europa – zelfs onder de zeespiegel – maar deze Nederlandse is eigenlijk een geboren berggeit. Ze is verliefd op Oostenrijk, met name Tirol, en is hier dan ook zoveel mogelijk te vinden; zomer en winter. Man en zoon sleept deze Heidi mee de bergen in om zelfs de zomervakantie op gletsjers door te brengen.

Over de auteur »

2 reacties

Angela van der Lelij

geweldig om te lezen en deze trip te maken, hebben jullie nog mensen nodig die vanuit Nederland werven?
misschien wel leuke job voor mij,, heb 2 jaar in Ost Tirol gewoond, maar heimwee brengt ons weer naar Nederland maar de bergen gaan niet uit mijn geest hoor....
groetjes Angelavan der Lelij

Caroline Vlietstra

Hallo Angela, ik ook zo'n grote Tirol fan. Tirol als vakantiebestemming aanprijzen, niet als baan, maar als hobby, is natuurlijk altijd welkom. De bergen zijn prachtig!
Gr. Caroline Vlietstra

Omhoog
omlaag