Jong en oud de bus in

12.06.2019Caroline VlietstraCaroline Vlietstra
Bruidje Mathilda Cremer, straks Mathilda Meier, zette met haar vriendinnen nog eens even goed de bloemetjes buiten.

Tijdens onze Tirol on the Road tour deelden we gratis informatie, polaroids en buttons uit. Zulke leuke cadeautjes trek natuurlijk heel wat mensen. Dagelijks namen honderden fans plaats op ons groene bankje, voor de greenscreen. Jong en oud ging de bus met lege handen in en kwam eruit met een selfie. Met op de achtergrond de Achensee of het Zillertal. Zo eenvoudig kan het zijn…

Vijftien dagen lang tourden we door Nederland en België. Sommige dagen vormden zich een rij voor ons busje, andere dagen was het iets rustiger. Toch namen we alle dagen, druk of niet, ruim de tijd om elke gast te informeren over een zomervakantie in Tirol. En tijdens hun fotomomentje in de bus, kon ik het niet laten om onze meest bijzondere bezoekers op de foto te zetten.

Den Bosch

Onze jongste bezoeker; een babytje van slechts anderhalve week oud! Deze kersverse ouders kregen een foto mee van hun prille gezinnetje in het Zillertal. Het kleine meisje leek zich uitstekend op haar gemak te voelen in de bus.

Onze jongste bezoeker van de Tirol on the Road tour kwam langs in Den Bosch.

Onze jongste bezoeker van de Tirol on the Road tour kwam langs in Den Bosch.

Hasselt

In het Belgische Hasselt kregen we bezoek van een jonge accordeonspeler, Sander Di Monaco. Op Facebook had de muzikant gelezen over onze leuke actie en  het leek hem leuk om de bus te vergezellen met wat Tiroler muziek. Uit zijn rode koffer toverde hij een gloednieuwe accordeon en begon te spelen.Hij heeft ons een half uurtje gezelschap gehouden en liet ons weten dat we hem altijd konden inhuren.

Sander di Monaco kwam voor ons een deuntje spelen.

Sander di Monaco kwam voor ons een deuntje spelen.

Amersfoort

In Amersfoort stonden we op een gezellig pleintje vol horeca gelegenheden. Zo’n plein, op zo’n mooie zonnige zaterdagmiddag, trekt natuurlijk heel wat mensen.

Elly Kamp, Ingrid Perk, Dik Doornbos, Richardo van Kasbergen.

Elly Kamp, Ingrid Perk, Dik Doornbos, Richardo van Kasbergen.

Nog voor ons busje goed en wel alle spulletjes had uitgestald, kwamen Elly Kamp, Ingrid Perk, Richarda van Kasbergen en Dik Doornbos (vlnr) op ons aflopen. Speciaal uit Hilversum was dit kleurrijke gezelschap in de auto gestapt en naar onze bus gekomen. In Tiroler kledij dus. Ooit voor de Oktoberfeesten hadden ze deze kleding aangeschaft. Dit leek het viertal een mooi moment op de dirndl weer eens uit de kast te trekken.

Vrijgezellenfeest; de dames

Het leek alsof heel Amersfoort ging trouwen! Eerst kregen we een vriendinnenclub in ons busje, daarna een stel jonge jongens. De aanstaande bruid en bruidegom zette tijdens hun vrijgezellenfeest nog eens flink de bloemetjes buiten. In onze bus werd dat moment vastgelegd.

Bruidje Mathilda Cremer, straks Mathilda Meier, zette met haar vriendinnen nog eens even goed de bloemetjes buiten.

Bruidje Mathilda Cremer, straks Mathilda Meier, zette met haar vriendinnen nog eens even goed de bloemetjes buiten.

Vrijgezellenfeest; de heren

In de namiddag stond er een groep mannen voor de bus. Ook zij wilden de bus in om een foto te laten nemen met de bergen op de achtergrond. Veel achtergrond met deze grote mannen was uiteraard niet te zien, maar ze hielen wel een mooi aandenken aan deze leuke dag over.

Acht mannen in een klein Volkswagenbusje. Wie had gedacht dat dit zou passen.

Acht mannen in een klein Volkswagenbusje. Wie had gedacht dat dit zou passen.

Caroline Vlietstra

Caroline woont in het platste land van Europa – zelfs onder de zeespiegel – maar deze Nederlandse is eigenlijk een geboren berggeit. Ze is verliefd op Oostenrijk, met name Tirol, en is hier dan ook zoveel mogelijk te vinden; zomer en winter. Man en zoon sleept deze Heidi mee de bergen in om zelfs de zomervakantie op gletsjers door te brengen.

Over de auteur »

Geen reacties

Omhoog
omlaag