Humpapa! De volksmuziek-playlist uit Tirol.

Bijgewerkt op 04.05.2020RosannaRosanna
Wirthsaus zum Griena, "Große Stube", Mayrhofen

Hoe de Tiroolse sfeer in jouw woonkamer klinkt? We vermoeden met een heleboel blaasmuziek, met accordeons, een hakkebord of een harp en daarbovenop een portie gezang. Precies daarom hebben we voor jullie een playlist met Tiroolse volksmuziek samengesteld!

Ze heten „D’Stommtischsänger“, „Michl-Trio“, „Die Hoameligen“, „Nauderer Schupfamusi“ of gewoon „Jung und Frisch“: de volksmuziekgroepen uit Tirol zijn niet alleen creatief bij het zoeken van een groepsnaam, ze spelen ook alle soorten van volksmuziek, die je maar bedenken kan – zowel Stubenmusik als peppy polka.

Overigens, deze Tiroolse volksmuziekgroepen zijn niet enkel in Oostenrijk bekend, maar velen hebben ook al in het buitenland gespeeld – zo bijvoorbeeld „Die Ganggalbichler. De Tanzlmusig uit Kramsach was zelfs al op tournee in Japan.

Met de hele familie

Samen musiceren is iets wat Tiroolse familie’s graag doen. Het is zelfs bijna traditie. Een mooi voorbeeld is de Familienmusik Puchleitner. Met viool, hakkebord, accordeon, contrabas en gitaar brengt ons deze familie de volksmuziek uit de Alpen naderbij en verrast met hun groot repertoire dat zowel Landler, muziek voor een Oostenrijkse volksdans, als volksliederen telt. Nog een andere familie is heel erg bekend: de Familienmusik Arzberger uit het Zillertal.

Overal muziek

Je merkt het wellicht zelf: muziek is in Tirol héél belangrijk, zowel bij gezellig samenzitten als bij uitbundige feesten. Volksmuziek hoort er steeds bij in Tirol. En terwijl we er nu samen op wachten, dat uit ‘op afstand’ weer ‘nabijheid’ wordt, nemen onze muzikanten jullie graag mee op een (verbeeldings)reis naar Tirol. Muziek aan, ogen toe en – hopla – we zitten weer samen op een bankje op de alm!

Alle muziekgroepen uit onze playlist op één rijtje:

RosannaOver de auteur »

Geen reacties

Omhoog
omlaag