Muziek uit Tirol: onze playlist

Bijgewerkt op 08.04.2020KlausKlaus
TW Berufe - Mooserwirt DJ Gerhard Schmiederer; in St Anton am Arlberg.

België blijft in zijn kot. Nederland blijft thuis. Ook in Tirol en in vele andere landen in Europa heet het “thuisblijven”. Om de tijd te doden en tevens jullie humeur op te vrolijken, hebben we een playlist met muziek uit Tirol samengesteld.

Harde riffs, melige popmuziek, Caraïbische klanken met Tiroolse tonen of wereldmuziek, die in de Alpen haar bakermat heeft: het kleine land Tirol biedt een verrassend grote bandbreedte aan muziek én de meeste kunstenaars verrassen ook nog eens met opmerkelijke muziek.

Ook zijn sommige muzikanten uit Tirol internationaal bekend: Manu Delagos „Mono Desire“ werd vele miljoen maal geklikt en is één van de meest gelikete muziekvideo op YouTube. De „Wax Wreckaz“ hebben dan weer meegewerkt aan de soundtrack van het computerspel „NBA Live“.

Andere kunstenaars zetten dan weer op streekgebonden: Von Seiten der Gemeinde“ rapt in een regionaal dialect en hun liederen vertalen naar het Duits is zo goed als onmogelijk. Maar hun muziek groovt enorm; die laat iedereen dansen. Kortom: hoofdtelefoon op, volume omhoog en dansen maar.

Onze playlist

Rock, Blues, Metal

Pop, Singer Songwriter, Jazz

DJ, Electro, Techno

Hip Hop, Rap, Reggae

Vertaling: Evelyn Laureyns

Klaus

Na jarenlang werken in het buitenland is Klaus Brunner nu weer onderweg met microfoon en camera in zijn thuishaven Tirol. Home is where your heart is.

Over de auteur »

Geen reacties

Omhoog
omlaag